Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 26 februarie – 11 martie 2018.

În Banat, în perioada 26 februarie – 01 martie, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai mici decât cele climatologic specifice perioadei, sub limita de ger în cursul nopților și al dimineților de 26, 27, 28 februarie și 1 martie, când minimele vor coborî spre -14 grade, iar media maximelor se va situa în jurul a -5 grade.

Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire astfel că temperaturile maxime vor crește până spre medii de 12 grade în 7 martie, apoi până la finalul celei de-a doua săptămâni, variațiile de la o zi la alta nu vor fi semnificative, media pe regiune situându-se în jurul a 10 grade.

Și minimele vor crește, de la medii de -14 grade în data de 1 martie, spre medii de 3…4 grade în zilele de 7 și 8 martie, apoi, până în 11 martie, se vor situa în jurul a 2 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi relativ ridicată, pe întregul interval de prognoză.

În Crișana, vremea va fi deosebit de rece, geroasă pe parcursul diminețiilor și al nopților în perioada 26 februarie – 1 martie.

Media maximelor va coborî spre -5 grade, în timp ce minimele vor scădea spre valori medii în jurul a -14 grade la mijlocul primei săptămâi. Apoi vremea va intra într-un proces de încălzire, urmând ca mediile temperaturii diurne să crească până spre 11…12 grade în zilele de 6 și 7 martie, apoi până spre sfârșitul intervalului de prognoză variațiile să fie nesemnificative.

Minimele vor urma un parcurs similar cu cel al maximelor și vor crește spre 2…3 grade în zilele de 7 și 8 martie, pentru ca ulterior aceste valori să nu se modifice semnificativ.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în primele zile ale intervalului, dar mai ales în prima decadă a lunii martie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.