Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 922 octombrie  2017.

În Banat, până în data de 12 octombrie, temperaturile diurne vor fi în creștere, de la valori, în medie, în jurul a 16 grade, la o medie regională de 22 de grade.

Apoi, până la sfârșitul primei săptămâni vremea se va răci, astfel că media valorilor diurne va fi de 18…19 grade. În a doua săptămână vor fi ușoare variații ale temperaturilor diurne, iar media acestora va fi de 18…20 de grade.

Temperaturile minime vor fi în creștere de la valori, în medie, de 5…6 grade la începutul intervalului, la o medie în jurul a 9 grade în data de 13 octombrie. La sfârșitul primei săptămâni minimele termice vor fi în scădere ușoară, până la valori, în medie, de 7…8 grade, iar acestă medie se va menține și pe parcursul celei de-a doua săptămâni a intervalului.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 13 octombrie și după data de 20 octombrie.

În Crișana, temperaturile diurne vor fi în creștere până în data de 12 octombrie, de la valori, în medie, în jurul a 14 grade, la medii de 20…21 de grade.

La sfârșitul primei săptămâni vremea se va răci și astfel, media maximelor va fi de 17…18 grade. În a doua săptămână a intervalului variațiile temperaturilor diurne nu vor fi semnificative, iar media acestora se va situa în jurul valorii de 18 grade. Până în data de 13 octombrie, temperaturile nocturne vor fi în creștere de la valori, în medie, de 4…5 grade, la medii în jurul a 9 grade.

La sfârșitul primei săptămâni temperaturile minime vor fi în scădere ușoară, iar media regională se va situa în jurul a 7 grade. În a doua săptămână variațiile temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative și astfel, media acestora se va menține în jurul valorii de 7 grade.

În zilele de 10, 11 și 12 octombrie, trecător, va ploua slab. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere după data de 20 octombrie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.