Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 1124 septembrie 2017.

În Banat, în prima zi de prognoză vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime de 32…33 de grade. În următoarele două zile valorile termice vor fi în scădere, iar între 14 și 17 septembrie se va încălzi din nou, media maximelor termice urmând să atingă 29 de grade.

În prima jumătate a celei de a doua săptămâni vremea va intra din nou într-un proces de răcire, astfel că maximele diurne vor fi, în medie, în jurul a 22 de grade. În ultimele zile de prognoză se va încălzi ușor și treptat. Temperaturile minime vor fi în jurul a 18 grade în prima dimineață, apoi vor scădea și se vor apropia de 10 grade.

Urmează o nouă încălzire, treptată, până în dimineața de 17 septembrie, apoi o răcorire, astfel că în ultimele zile de prognoză vor fi temperaturi minime care în medie nu vor mai depăși 12 grade.

Vor fi averse în 11 septembrie noaptea, pe parcursul zilei de 12 septembrie și din nou, aproape în fiecare zi, din data de 17 septembrie.

În Crișana, după o primă zi călduroasă, în care media temperaturilor maxime va fi de 32 de grade, regimul termic va marca o scădere accentuată, astfel încât în zilele de 12 și de 13 septembrie valorile maxime diurne vor fi de 22…23 de grade.

Între 14 și 17 septembrie va reveni vremea caldă, cu temperaturi maxime care se vor situa între 24 și 28 de grade, în medie regională. În prima jumătate a celei de a doua săptămâni vremea va intra din nou într-un proces de răcire, astfel că maximele diurne vor fi, în medie, de 20…22 de grade.

În ultimele zile de prognoză se va încălzi ușor și treptat. Temperaturile minime vor fi plăcute la începutul intervalului, când media lor va fi de 16…17 grade, apoi vor scădea, astfel că, în 14 septembrie, media pe întreaga regiune va fi de 10 grade. Până la începutul celei de a doua săptămâni se va încălzi cu aproximativ 4 grade, apoi media valorilor termice nocturne va avea valori între 10 și 13 grade.

Vor fi averse în data de 11 septembrie noaptea, pe parcursul zilei de 12 septembrie și temporar după data de 16 septembrie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.