Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 21 august – 4 septembrie 2017.

În Banat, vremea va fi răcoroasă la începutul intervalului, apoi se va încălzi treptat, astfel încât de la o medie a temperaturilor maxime de 23 de grade în prima zi de prognoză, se va ajunge până la o medie de 35 de grade în data de 27 august.

În a doua săptămână de prognoză, temperatura aerului va marca o scădere ușoară până la valori medii ale maximelor în jurul a 30 de grade.

Mediile temperaturilor minime vor scădea de la 14 grade în prima zi, până la 11 grade în dimineața de 23 august, apoi vor marca o creștere și până la sfârșitul lunii august se vor menține în jurul a 16 grade.

În primele zile ale lunii septembrie, minimele termice vor scădea ușor, până la o medie de 14 grade. Pe arii restrânse vor fi averse în prima zi a intervalului de prognoză. În a doua săptămână se mențin condițiile pentru ploi slabe, cu probabilitate mai mare în jurul datei de 30 august.

În Crișana, valorile termice diurne vor fi în creștere treptată, de la o medie în prima zi de 22 de grade, până la o medie de 33 de grade în data de 26 august, valoare ce se va menține și în următoarele două zile, apoi vor marca o scădere până în ultima zi a intervalului de prognoză, până la o medie de 29 de grade.

Valorile nocturne vor scădea la începutul intervalului de la medii în jurul a 14 grade, la medii de 11…12 grade, valori ce se vor menține până în 24 august, apoi vor marca o creștere spre sfârșitul lunii august până în jurul a 16 grade.

Până la sfârșitul intervalului de prognoză, temperaturile minime vor fi în scădere, ajungând, în medie, la 14…15 grade.

În prima zi de prognoză izolat va ploua, apoi probabilitatea pentru averse slabe, izolate, va fi mai mare în intervalul 29 august – 2 septembrie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.