Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 14 – 28 august 2017.

În Banat, vremea se va încălzi treptat, de la o medie a temperaturilor maxime de 27 de grade în prima zi de prognoză, până la 34 de grade în data de 19 august.

La sfârșitul primei săptămâni temperaturile diurne vor scădea cu 6…7 grade, apoi vor crește din nou, astfel că în intervalul 23 – 27 august vor atinge, în medie, 32…33 de grade.

Temperaturile minime vor avea variații asemănătoare. Media lor va crește de la 14…15 grade, până la 17 grade în 20 august. Ulterior vor scădea cu aproximativ 3 grade, iar din 22 august vor fi în ușoară creștere, până la o medie de 16 grade.

Vor fi averse, pe arii extinse, în zilele de 19 și de 20 august și doar izolat în restul intervalului de prognoză.

În Crișana, până sâmbătă, 19 august, valorile termice diurne vor fi în creștere și vor atinge, în medie, 33 de grade.

În 20 august se vor înregistra cu aproximativ 6 grade mai puțin, apoi se va încălzi din nou, astfel că între 23 și 27 august media temperaturilor maxime va ajunge la 31…32 de grade. Temperaturile minime vor crește de la 14 grade, până la 17 grade în diminețile de 19 și de 20 august.

În 21 și 22 august media acestora pe întreaga regiune va fi cu 2…3 grade mai mică, iar între 23 și 27 august se va situa în jurul valorii de 15 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în zilele de 19 și 20 august, în timp ce în restul intervalului doar izolat vor fi posibilie ploi slabe, de scurtă durată.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.