Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 721 august 2017.

În Banat, în prima zi a intervalului de prognoză vremea se va răci semnificativ, valorile termice diurne se vor apropia de cele specifice perioadei, iar media lor, pe întreaga regiune, va fi de 30 de grade.

Până în jurul datei de 10 august se va încălzi din nou, astfel că media maximelor va atinge 38…39 de grade. În următoarele două zile temperaturile maxime vor scădea cu 10…11 grade, apoi se va încălzi, de la o medie a maximelor termice de 27 de grade în data de 13 august, până la 33 de grade în ultima zi de prognoză. Media temperaturilor minime va oscila între 18 și 21 de grade.

Până în dimineața zilei de 13 august temperaturile minime vor scădea, iar media lor va fi de 15 grade, apoi nu vor mai avea variații semnificative.

Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată în jurul datei de 7 august și în intervalul 11-13 august.

În Crișana, după o răcire semnificativă a vremii, care se va produce în prima zi a intervalului de prognoză, vremea se va încălzi treptat, astfel că maximele termice vor atinge, în medie, la mijlocul primei săptămâni, 37…38 de grade.

În următoarele două zile se va răci, iar maximele diurne nu vor mai depăși valori medii de 26…27 de grade. Până la sfârșitul intervalului se va încălzi din nou, iar mediile vor ajunge la valori de 31…32 de grade.

Temperaturile minime vor avea variații de la 14 grade în diminețile de 13 și de 14 august și 21 de grade, în jurul datei de 11 august.

Vor fi posibile averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse în data de 7 august și între 11 și 13 august.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.