Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 24 iulie – 6 august 2017.

În Banat, începând din data de 25 iulie și până spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză, temperaturile vor fi semnificativ mai scăzute decât cele înregistrate până atunci, astfel că maximele vor fi de 25…28 de grade, iar minimele de 12…15 grade, în medie regională.

Apoi, pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o creștere importantă a valorilor termice, astfel că luna august va debuta cu o vreme caniculară.

Ploi mai frecvente și local mai însemnate cantitativ, în special în zona deluroasă, vor fi în jurul datei de 25 iulie, însă fenomene de instabilitate atmosferică vor fi posibile cu caracter local pe tot parcursul primei săptămâni.

În Crișana, începând din data de 25 iulie și până spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză, temperaturile vor fi semnificativ mai scăzute decât cele de până atunci, urmând a se înregistra maxime de 24…28 de grade și minime de 12…15 grade, mediat pe regiune.

Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate valori termice în creștere, astfel că debutul lunii august va fi unul canicular.

Ploi mai frecvente și local mai însemnate cantitativ vor fi în jurul datei de 25 iulie, însă fenomene de instabilitate atmosferică vor fi posibile cu caracter local pe tot parcursul primei săptămâni.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.