Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 10 – 23 iulie 2017.

În Banat, intervalul de prognoză va debuta cu o vreme caniculară, cu temperaturi maxime de 35…37 de grade și minime de 20…22 de grade, în medie regională.

În perioada 12-16 iulie valorile termice vor fi în scădere treptată de la medii diurne de 30…32 de grade spre 25…27 de grade la mijlocul lunii iulie, cu aceeași tendință la minimele nocturne, de la 17…19 grade spre 12…15 grade.

Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o tendință de creștere a temperaturilor de o la zi la alta, vremea redevenind călduroasă, posibil caniculară în ultimele zile ale perioadei de referință.

Perioada cea mai ploioasă va fi între 15-17 iulie, atunci când vor fi posibile local și cantități de apă mai însemnate. Pentru restul timpului, aversele se vor semnala pe spații mai restrânse, putând avea doar izolat caracter torențial.

În Crișana, debutul intervalului de prognoză va fi caracterizat de o vreme caniculară, cu temperaturi maxime de 35…36 de grade și minime de 21…22 de grade, în medie regională.

În perioada 12-16 iulie valorile termice vor fi în scădere treptată de la medii diurne de 29…31 de grade spre 24…26 de grade la mijlocul lunii iulie, cu aceeași tendință la valorile nocturne, de la 17…18 grade spre 12…14 grade.

Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o tendință de încălzire a vremii de o la zi la alta, aceasta redevenind călduroasă, mai ales în ultimele zile ale perioadei de referință.

Perioada cea mai ploioasă va fi între 15 și 17 iulie, atunci când vor fi posibile local și cantități de apă mai însemnate. Pentru restul timpului, aversele se vor semnala pe spații mai restrânse.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.