Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 26 iunie – 9 iulie 2017.

În Banat, până la începutul lunii iulie vremea va fi călduroasă, chiar caniculară după-amiaza în zilele de 28 și de 29 iunie, când media temperaturilor maxime va fi de 35…37 de grade.

Între 2 și 5 iulie temperaturile diurne vor avea variații în jurul celor normale pentru această dată, pentru ca în zilele următoare să se încălzească până la o medie a temperaturilor maxime de 32 de grade, în ultima zi.

Temperaturile minime vor avea oscilații asemănătoare cu a maximelor, iar mediile lor vor varia între 13 grade, în diminețile de 4 și de 5 iulie, și 21 de grade în dimineața de 29 iunie.

Vor fi intervale cu instabilitate atmosferică aproape în fiecare zi.

În Crișana, vremea se va încălzi treptat până în data de 29 iunie, când media valorilor termice maxime se va situa în jurul a 34 de grade, iar a minimelor va fi de 19…20 de grade.

Va urma o răcorire treptată, de aproximativ 9…10 grade, până în 3…4 iulie, apoi se va încălzi, astfel încât în ultimele zile de prognoză media maximelor diurne va atinge 30 de grade, în timp ce a minimelor, 14 grade.

Vor fi condiții pentru manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.