Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 1023 aprilie 2017.

În Banat, în primele două zile de prognoză valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în mod normal la această dată, iar media maximelor va fi de 19…20 de grade.

În data de 12 aprilie se va resimți o răcire de aproximativ 5 grade, apoi, până joi, 20 aprilie, media maximelor pe întreaga regiune va oscila, în general, între 16 și 19 grade.

În ultimele zile de prognoză vremea se va încălzi din nou, maximele termice urmând să atingă, în medie, 21….22 de grade. Media temperaturilor minime va avea variații între 3 și 6 grade în prima săptămână și între 6 și 8 grade în cea de a doua.

Probabilitatea pentru averse pe arii relativ extinse și în general moderate cantitativ va fi mai ridicată în data de 11 aprilie și din nou, după data de 15 aprilie. În restul intervalului doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată.

În Crișana, la începutul intervalului de prognoză vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, cu o medie a valorilor termice diurne de 19…20 de grade.

În următoarele două zile se va răci, iar media temperaturilor maxime va ajunge la 14….15 grade. Ulterior, în intervalul 13…19 aprilie regimul termic diurn nu se va modifica semnificativ, iar media maximelor se va încadra între 16 și 18 grade. În ultimele zile de prognoză vremea se va încălzi, până la o medie regională a maximelor de 20 de grade.

Variația mediilor termice nocturne va fi între 2 și 5 grade în prima săptămână și între 6 și 8 grade în cea de a doua.

Probabilitatea de averse, pentru scurte intervale de timp chiar intense, va fi mai mare în data de 11 aprilie și din nou, după 15 aprilie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.