Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 27 martie – 9 aprilie 2017.

În Banat, la începutul intervalului de prognoză, vremea se va încălzi, ajungând spre mijlocul primei săptămâni să fie mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 19…20 de grade.

După o răcire de scurtă durată, începînd din 31 martie, această medie se va încadra în limite apropiate de normele perioadei, respectiv între 16 și 18 grade.

Temperaturile minime vor crește și ele, de la o medie de 1…2 grade până la 6…7 grade în jurul datei de 30 martie. Apoi media acestora va scădea până spre 2…3 grade în ultima noapte din martie, ulterior urmând să oscileze între 4 și 7 grade, deci și regimul termic nocturn va fi apropiat de cel normal pentru prima decadă a lunii aprilie.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 30 martie și si din nou, temporar, în timpul celei de-a doua săptămâni.

În Crișana, vremea se va încălzi treptat, ajungând spre mijlocul primei săptămâni să fie mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 19…20 de grade.

Ulterior vor fi variații de la o zi la alta ale aceastei medii, care se va încadra în limite apropiate de normele perioadei, respectiv între 16 și 18 grade.

Temperaturile minime vor crește și ele, de la o medie de 1…2 grade în prima noapte, până spre 6 grade în jurul datei de 30 martie, iar apoi se va situa între 4 și 7 grade, fapt ce semnifică și pentru regimul termic nocturn o evoluție apropiată de cea normală pentru prima decadă a lunii aprilie.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în cursul celei de-a doua săptămâni.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.