Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 20 martie – 2 aprilie 2017.

În Banat, la începutul intervalului de prognoză vremea se va încălzi, iar până spre mijlocul acestuia va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 21 de grade.

Ulterior, temperaturile diurne vor scădea treptat, iar media lor se va situa între 15 și 17 grade.

Temperaturile minime vor crește și ele de la o medie de 4 grade în prima zi, până la 8…9 grade în jurul datei de 23 martie, apoi vor scădea, astfel că la sfârșitul lunii martie și la începutul lunii aprilie vor reveni la valori medii în jurul valorii de 4 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată din data de 25 martie.

În Crișana, în primele două zile ale intervalului vremea se va încălzi, iar media valorilor maxime va atinge 20 de grade și va fi mult mai ridicată decât în mod obișnuit în această perioadă din an.

Până spre sfârșitul primei săptămâni temperaturile nu se vor modifica semnificativ, apoi vor scădea ușor, iar între 26 martie și 02 aprilie vor fi de 15…16 grade. În primele 5 zile de prognoză vor crește și temperaturile minime, iar în jurul datei de 23 martie vor atinge 7…8 grade.

În zilele care vor urma, mediile temperaturilor nocturne vor scădea treptat, cu aproximativ 3…4 grade.

Vor fi posibile ploi aproape în fiecare zi, pe arii restrânse, exceptând intervalul 25 – 30 martie, când temporar se pot semnala pe arii relativ extinse.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.