Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 13 – 26 martie 2017.

În Banat, în prima săptămână, regimul termic nu va avea variații semnificative, astfel încât temperaturile diurne se vor situa, în medie, în jurul a 12 grade, iar cele nocturne se vor încadra, în general, între 1 și 3 grade.

Între 18 și 20 martie valorile de temperatură vor crește spre o medie de 15….16 grade ziua și aproximativ 5 grade noaptea, valori în jurul cărora se vor menține până pe 24 martie. În ultimele zile ale prognozei, se va manifesta o tendință de ușoară răcire, iar mediile termice vor scădea cu 2…3 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză și, din nou, în intervalul 19 – 25 martie.

În Crișana, între 13 și 17 martie, media regională a temperaturilor diurne se va menține relativ constantă, în jurul unei valori de 11 grade. Ulterior, regimul termic va marca o creștere, iar media maximelor va fi de 14…15 grade în intervalul 18 – 23 martie, pentru ca în ultimele zile ale celor două săptămâni de prognoză să scadă din nou, spre aproximativ 12 grade.

Temperaturile nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, caracterizată printr-o medie de 0…1 grad până pe 18 martie, apoi vor crește spre aproximativ 4 grade în intervalul 20 – 24 martie și la finalul intervalului de prognoză vor scădea ușor, cu 1…2 grade.

În prima săptămână a intervalului de prognoză, doar la început va ploua slab. Apoi, probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. În a doua săptămână se vor semnala zilnic ploi pe arii relativ extinse.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.