Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 6 – 12 martie 2017.

În Banat, în primele zile ale intervalului de prognoză, temperaturile diurne vor fi în scădere ușoară, de la o medie regională de aproximativ 13 grade la început, spre 11 grade pe 9 martie.

Apoi vremea se va încălzi treptat și temperaturile maxime vor urca spre o valoare medie de 15 grade.

În intervalul 12 – 19 martie regimul termic diurn nu va mai avea variații importante, iar media maximelor la scara întregii regiuni se va situa în jurul valorii de 12 grade.

Temperaturile nocturne vor avea o evoluție relativ constantă pe tot parcursul intervalului de prognoză și se vor situa, în medie, între 2 și 4 grade.

Probabilitatea pentru ploi se va menține ridicată pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii extinse și pot fi mai însemnate cantitativ în jurul datei de 7 martie.

În Crișana, în intervalul 6 – 10 martie regimul termic diurn va fi caracterizat de o medie regională a temperaturilor maxime situată în jurul valorii de 12 grade, iar pe data de 11 martie o ușoară încălzire a vremii va determina o valoare medie regională a temperaturilor diurne de 14 grade.

Ulterior, între 12 martie până la sfârșitul intervalului de prognoză, nu vor fi variații termice semnificative, iar maximele diurne se vor situa, în medie, între 10 și 12 grade.

Temperaturile nocturne vor marca o scădere, de la 6…7 grade în prima dimineață, până la aproximativ 2 grade între 7 și 11 martie, iar pe 12 martie vor crește ușor, spre 3…4 grade. Ulterior, din 13 martie până pe data de 19 martie, regimul termic nocturn se va menține relativ constant și va fi caracterizat de o valoare medie regională de aproximativ 1…2 grade.

Va ploua, pe arii mai mult sau mai puțin extinse, în fiecare zi a intervalului de prognoză, iar pe 6…7 martie se pot înregistra cantități de apă moderate.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.