Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 27 februarie – 12 martie 2017.

În Banat, până la sfârșitul lunii februarie vremea se va încălzi, iar media temperaturilor maxime va atinge 18 grade și va fi mult mai ridicată decât în mod normal în această perioadă.

În prima zi din luna martie valorile termice diurne vor scădea accentuat, până la o medie a maximelor de 10…11 grade. Urmează un nou proces de încălzire, ce va culmina în jurul datei de 5 martie, atunci când media temperaturilor maxime va reveni la valori de 17…18 grade.

În cea de a doua săptămână valorile termice vor scădea treptat. Chiar și în aceste condiții, mai ales în primele zile, acestea se vor menține peste mediile climatologice specifice perioadei.

Media temperaturilor nocturne va avea oscilații asemănătoare; cel mai cald va fi jurul datei de 28 februarie, când va atinge 6 grade, iar cel mai frig, în dimineața de 2 martie când va coborî până la 0…1 grad.

Va ploua, în general moderat cantitativ, în data de 1 martie și din nou, local, din data de 6 martie. În restul intervalului condițiile de ploaie vor fi reduse.

În Crișana, în primele două zile de prognoză vremea se va încălzi, iar în data de 28 februarie va deveni mult mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 18 grade.

În prima zi de primăvară se va răci accentuat, astfel că media maximelor pe întreaga regiune nu va mai depăși 10 grade. În zilele care vor urma, până în jurul datei de 5 martie, maximele termice vor crește din nou până la o medie de 17…18 grade.

Ulterior valorile termice vor scădea treptat, astfel că, între 9 și 12 martie, media lor se va situa în jurul valorii de 11 grade. Variații vor avea și temperaturile minime, astfel că mediile lor vor fi între 0 grade (în dimineața de 2 martie) și 6 grade (în ultima dimineață din luna februarie și în prima dimineață din luna martie).

Va ploua în data de 1 martie și din nou, trecător, după data de 5 martie. În restul intervalului doar izolat vor fi condiții de ploaie slabă.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.