Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 20 februarie – 5 martie 2017.

În Banat, vremea se va încălzi apreciabil la mijlocul primei săptămâni, astfel că valorile de temperatură se vor situa cu mult peste cele obișnuite în această perioadă din an, respectiv maxime de 10…15 grade și minime de 2…6 grade, în medie.

Din data de 25 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că, până la sfârșitul lunii, regimul termic va fi unul apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 4…8 grade și minime preponderent negative.

Pentru primele zile din martie este estimată o creștere ușoară și treptată a temperaturilor.

Precipitații mai frecvente și local moderate cantitativ vor fi în data de 21 februarie când vor predomina ploile, dar în special în perioada 24-25 februarie când ploile se vor transforma în lapoviță sau ninsoare.

În celelalte zile din intervalul de referință vor fi posibile ploi pe arii restrânse.

În Crișana, valorile termice vor fi în creștere în primele zile, iar în intervalul 22 – 24 februarie vor fi cu mult peste media multianuală a perioadei, respectiv maxime, în medie regională, de 10…13 grade și minime de 3…6 grade.

În schimb, între 25 și 28 februarie temperaturile vor scădea semnficativ și se vor situa în jurul celor normale, cu maxime de 3…7 grade și minime sub pragul de îngheț.

Pentru începutul de martie este estimată din nou o încălzire ușoară și treptată a vremii. Precipitații pe arii extinse și moderate cantitativ vor fi în jurul datei de 21 februarie când acestea vor fi mixte, dar mai ales în perioada 24-25 februarie când vor fi ploi la început, apoi lapoviță și ninsoare.

În celelalte zile ale intervalului de referință vor fi posibile ploi locale.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.