Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 23 ianuarie  – 6 februarie 2017.

În Banat, îână la mijlocul primei săptămâni, valorile termice diurne vor scădea de la medii ale temperaturilor maxime de 3 grade la -1…-2 grade.

Apoi, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, iar în primele zile ale lunii februarie va deveni mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, cu o medie a maximelor termice cuprinsă între 7 și 9 grade.

Temperaturile minime vor avea variații ușoare de la o zi la alta, în prima săptămână, pentru ca în cea de a doua să crească treptat, iar la sfârșitul intervalului media regională să se apropie de 0 grade.

Cu totul izolat și trecător vor fi posibile fulguieli până spre sfârșitul primei săptămâni, apoi burniță sau ploaie slabă.

În Crișana, media temperaturilor maxime va scădea de la aproximativ 4 grade în prima zi a intervalului, până la -1…-2 grade în jurul datei de 25 ianuarie, coborând astfel sub ceea ce ar trebui să se înregistreze în mod normal la această dată.

Ulterior, vremea se va încălzi și, mai ales în primele zile ale lunii februarie, va fi caracterizată de valori medii mai ridicate decât cele climatologic specifice perioade ce se vor situa între 7 și 10 grade.

Temperaturile minime mediate pe întreaga regiune vor fi cuprinse în prima săptămână între -7 și -9 grade, pentru ca în cea de a doua săptămână să crească progresiv, până în jurul valorii de -1 grad, la sfârșitul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, trecătoare, slabe și pe arii restrânse, va fi în creștere după data de 29 ianuarie (la început vor fi ninsori apoi burniță sau ploi).

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.