Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 16 – 29 ianuarie 2017.

În Banat, prima săptămână a intervalului de prognoză va fi caracterizată de o vreme în general rece, cu precădere în perioada 19-20 ianuarie când nopţile vor deveni local geroase.

Astfel, temperaturile maxime vor fi, în medie, de -3…1 grad, iar cele minime de -10…-6 grade.

După data de 23 ianuarie se estimează o creştere ușoară și treptată a temperaturilor, acestea urmând a se situa peste mediile climatologice specifice în ultima decadă a lunii ianuarie, cu valori diurne de 2…6 grade şi nocturne de -6…0 grade, mediat pe regiune.

În primele zile ale intervalului de referinţă va ninge. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou în perioada 25-29 ianuarie.

În Crișana, pe parcursul primei săptămâni de prognoză vremea va fi rece, în special dimineaţa şi noaptea, când în mare parte a regiunii va fi ger.

Astfel, se vor înregistra valori diurne de -3…0 grade şi nocturne de -12…-8 grade, în medie regională.

După data de 23 ianuarie este estimată o creştere ușoară și treptată a temperaturilor până la valori apropiate de norma climatologic specifică, cu medii ale maximelor de 0…5 grade şi ale minimelor de -6…-1 grad.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte spre sfârşitul intervalului de referinţă, după 25 ianuarie, până la acea dată fiind posibile doar fulguieli trecătoare.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.