Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 26 decembrie 2016 – 8 ianuarie 2017.

În Banat, la începutul intervalului de prognoză temperatura aerului va avea valori medii uşor peste normele climatologice ale perioadei, de aproximativ 6 grade ziua şi 2 grade noaptea.

Apoi regimul termic va scădea treptat, astfel încât, pe 30 – 31 decembrie, se vor înregistra maxime diurne de 2…3 grade şi minime nocturne de aproximativ -8 grade, în medie.

Ulterior, valorile termice vor fi în creştere şi se vor apropia de normele perioadei în jurul datei de 2 ianuarie, când vor fi medii regionale de 3…4 grade ziua şi -4…-3 grade noaptea.

Spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză o nouă răcire a vremii va determina temperaturi maxime situate în jurul valorii de 0 grade şi minime de -6 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în perioada 26-28 decembrie și din nou după data de 2 ianuarie.

În Crișana, în primele zile ale prognozei valorile termice, mai ales cele nocturne, se vor situa peste normele climatologice ale perioadei, cu o medie regională a maximelor de 4 grade şi a minimelor de 0…2 grade.

Apoi vremea se va răci treptat, spre medii termice de -1….0 grade ale temperaturilor diurne şi de -10…-9 grade ale celor nocturne în jurul datei de 31 decembrie.

În primele zile ale lunii ianuarie va avea loc o uşoară încălzire, astfel încât, pe 2 -3 ianuarie, maximele vor atinge valoarea medie de aproximativ 2 grade, iar minimele vor fi de -5…-4 grade.

În ultimele zile ale intervalului de prognoză temperatura va marca o scădere de aproximativ 3 grade, atât la valorile diurne, cât şi la cele nocturne. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în perioada 26 – 28 decembrie și, din nou, între 2 şi 8 ianuarie.

Între 29 decembrie şi 1 ianuarie condiţiile pentru precipitaţii vor fi reduse.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.