Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 5 – 18 decembrie 2016.

În Banat, în primele zile ale intervalului de prognoză, dar cu probabilitate relativ ridicată şi la sfârşitul acestuia (perioadele 5-8 şi 16-18 decembrie), vremea va fi rece, în special dimineaţa şi noaptea, astfel că vor fi temperaturi maxime de 3…6 grade şi minime între -9 și -4 grade, în medie regională.

Pentru celelalte zile sunt estimate valori de temperatură ușor mai ridicate (şi în general peste cele normale la mijlocul lunii decembrie), fiind de aşteptat maxime de 5…9 grade şi minime de -4…2 grade, mediat pe regiune.

Până pe data de 12 decembrie nu se vor semnala precipitaţii, apoi va creşte probabilitatea de apariţie a acestora, cu caracter local şi temporar.

În Crișana, în perioadele 5-8 şi 16-18 decembrie va fi o vreme rece, în special dimineaţa şi noaptea, astfel că vor fi temperaturi maxime de 2…5 grade şi minime între -9 și -4 grade, în medie regională.

Pentru celelalte zile sunt estimate valori de temperatură mai ridicate, ce se vor situa în general peste cele normale la mijlocul lunii decembrie, fiind de aşteptat maxime de 5…9 grade şi minime de -4…1 grad, mediat pe regiune.

Până pe data de 12 decembrie nu se vor semnala precipitaţii, apoi va creşte probabilitatea de apariţie a acestora, cu caracter local şi temporar.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.