Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 28 noiembrie – 11 decembrie 2016.

În Banat, în prima săptămână din intervalul de prognoză, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 6 grade și minimele între -4 și 2 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, o ușoară încălzire a vremii se va concretiza prin valori termice diurne, în general, peste cele specifice perioadei și nocturne în jurul celor normale. Ziua vor fi temperaturi medii între 5 și 7 grade, iar noaptea de -2…-1 grad.

Precipitații vor fi posibile în cea mai mare parte a timpului, cu probabilitate mai mare de semnalare în intervalele 1-3 decembrie și 6-11 decembrie, când, vor fi moderate și însemnate cantitativ.

În Crișana, vremea va fi mai rece decât în mod normal la sfârșit de noiembrie și prima decadă a lunii decembrie.

În medie, pe parcursul primei săptămâni vor fi maxime între 2 și 4 grade și minime între -6 și 1 grad. Valorile termice diurne, din ultima săptămână, vor fi apropiate de cele climatologic specifice perioadei.

Mediile celei de-a doua săptămâni vor fi de 3…4 grade, pentru temperaturile maxime și -5…-2 grade, pentru cele minime.

Precipitații vor fi posibile în cea mai mare parte a intervalului, cu probabilitate mai mare de semnalare în intervalele 1-3 decembrie și 5-11 decembrie, când vor fi moderate și însemnate cantitativ.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.