Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 21 noiembrie – 4 decembrie 2016.

În Banat, pe parcursul primei săptămâni, valorile termice diurne vor scădea în primele și ultimele două zile, iar în restul timpului vor crește; valorile nocturne vor scădea în cea mai mare parte a timpului, exceptând ultimele două dimineți, când vor marca o creștere.

Variațiile, însă, nu vor fi semnificative și regimul termic se va menține peste cel ce ar fi normal în această perioadă a anului. În medie regională, temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 14 grade, iar cele minime între 2 și 5 grade. În cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi în scădere la început, apoi relativ staționar.

Temperatura aerului va avea, în medie, maxime cuprinse între 7 și 11 grade și minime între 0 și 5 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere pe parcursul celei de-a doua săptămâni, dar mai ales în primele zile ale lunii decembrie.

În Crișana, în prima săptămână, valorile termice diurne vor marca o scădere în primele trei zile, vor crește în următoarele două, apoi vor scădea din nou; valorile nocturne vor scădea în prima parte a intervalului, apoi vor crește, dar nici în această regiune variațiile nu vor fi semnificative și regimul termic se va menține peste cel specific perioadei.

În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 14 grade, iar cele minime între 2 și 4 grade. În cea de-a doua săptămână, regimul termic – în scădere până la finele lunii noiembrie, apoi relativ staționar, se va apropia de cel ce ar fi normal în această perioadă din an.

Temperatura aerului va avea, în medie, maxime cuprinse între 5 și 11 grade și minime între -1 și 3 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere pe parcursul celei de-a doua săptămâni, îndeosebi în primele zile ale lunii decembrie și este posibil să fie mai însemnate cantitativ la sfârșitul intervalului.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.