Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 7 – 20 noiembrie 2016.

Astfel, în Banat și Crișana, pe parcursul primei săptămâni valorile termice vor scădea de la o zi la alta, astfel că vremea va deveni mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă din an, cu precădere în intervalul 9 – 11 noiembrie.

În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 10 grade, iar cele minime între 0 și 6 grade, valori mai scăzute, preponderent negative, urmând a se înregistra în dimineaţa zilei de 11 noiembrie.

Începând din 13 noiembrie, temperatura aerului va fi în creştere, ajungând la valori peste cele normale în a doua decadă de noiembrie. Astfel, sunt estimate maxime de 12…15 grade şi minime de 4…6 grade, în medie regională.

Probabilitatea pentru ploi se va menţine ridicată pe parcursul celor două săptămâni şi vor fi intervale în care se vor cumula cantităţi de apă mai importante. În zilele cele mai reci vor fi posibile trecător şi precipitaţii mixte în zonele deluroase.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.