Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 31 octombrie – 13 noiembrie 2016.

În Banat, în prima săptămână, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit; în medie, temperaturile maxime se vor încadra între 10 și cel mult 15 grade, iar cele minime între 0 și 4 grade, cu valorile mai mici la sfârșit de octombrie și în zilele de 1, 3 și 4 noiembrie.

În cea dea doua săptămână, regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific perioadei, cu temperaturi, în medie, între 10 și cel mult 15 grade la valorile maxime și între 4 și 6 grade la cele minime.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 2…3 noiembrie, dar și pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

În Crișana, în prima săptămână, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit. Temperaturile maxime, în medie, vor fi cuprinse între 8 și 10 grade, ușor mai ridicate în ultima zi, iar cele minime se vor situa între 0 și 4 grade.

În săptămâna a doua, regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific perioadei și chiar ușor mai ridicat la valorile nocturne. Temperaturile maxime se vor încadra, în medie, între 10 și 12 grade, mai ridicate în prima zi, iar cele minime între 2 și 6 grade.

Probabilitatea pentru ploi, pe arii extinse, local mai importante cantitativ, va fi ridicată în cea mai mare parte a timpului.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.