Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 1225 septembrie 2016.

În Banat, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, variaţiile termice de la o zi la alta nu vor fi semnificative, astfel că vremea se va menţine mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii septembrie, cu medii ale maximelor de 27…30 de grade şi ale minimelor de 14…17 grade.

O răcorire a vremii se va resimţi în cea de-a doua săptămână, astfel că regimul termic va deveni apropiat de cel climatologic specific perioadei, fiind de aşteptat maxime de 22…24 de grade şi minime de 11…14 grade, mediat pe regiune.

La începutul perioadei de referinţă, vor fi averse pe arii restrânse şi în general slabe.

Probabilitatea pentru ploi mai frecvente şi în general moderate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 18 – 20 septembrie şi, posibil, în ultimele zile ale prognozei.

În Crișana, în prima săptămână de prognoză, nu vor fi variaţii termice semnificative, astfel că se va menţine o vreme mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii septembrie, cu medii ale maximelor de 27…30 de grade şi ale minimelor de 13…17 grade.

O răcorire a vremii se va resimţi pe parcursul celei de-a doua săptămâni, astfel că regimul termic va deveni apropiat de cel specific acestei perioade din an, fiind de aşteptat maxime de 22…24 de grade şi minime de 10…13 grade, în medie regională.

La începutul perioadei de referinţă vor fi averse izolate, în general slabe.

Probabilitatea pentru ploi mai frecvente şi în general moderate cantitativ va creşte în intervalul 18 – 20 septembrie şi, posibil, în ultimele zile ale prognozei.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.