Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 mai

Vremea va fi în general instabilă în minivacanţa de 1 mai, cu temperaturi care nu vor depăşi 17-18 grade şi vor fi averse de ploaie izolat la munte, iar la mare maxima va fi de 15 grade.

Luni, se va simţi o uşoară încălzire, dar nu semnificativă, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

Litoralul va avea parte de temperaturi destul de modeste, apa mării nu va avea mai mult de 10-12 grade, iar în aceste condiţii, în aer nu se vor atinge mai mult de 15 grade şi vor fi condiţii de ceaţă, potrivit meteorologilor.

Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare ziua.

În Banat, Crişana, vestul şi nord-vestul Transilvaniei, unde cerul va fi mai mult noros, vremea se va răci semnificativ, în aceste zone vor fi temperaturi cuprinse între cel mult 11-15 grade.

În mare parte din Moldova, Muntenia şi Dobrogea, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit.

Sâmbătă, începând din orele amiezii, instabilitatea atmosferică se va accentua, vor fi ploi, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

De altel, până duminică seara la 18.00, este în vigoare o informare meteo privind cantităţi de apă însemnate, în principal în zona Carpaţilor Meridionali. Cantităţile vor depăşi 20-25 de litri pe mp. Ploile vor continua în noaptea de sâmbătă către duminică.

La munte, în perioada 28 aprilie – 1 mai, valorile temperaturii maxime vor marca o scădere şi vor oscila, în medie, între 6 şi 9 grade Celsius. Ulterior, regimul termic diurn va fi apropiat de cel caracteristic începutului de mai, cu medii ale maximelor între 7 şi 11 grade.

Duminică, procesul de răcire a vremii va cuprinde întreg teritoriul, maximele înregistrându-se între 11 şi 22 de grade.

Luni, se va înregistra o ameliorare a vremii, dar în zonele de munte vor fi din nou averse, descărcări electrice.

În perioada 2 – 7 mai, temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 16 şi 19 grade, iar media temperaturilor minime va ajunge să atingă 9-11 grade, în timpul celor mai calde nopţi.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.