Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea la sfârșitul săptămânii

caniculaVremea se va menține caniculară și în acest sfârșit de săptămână, meteorologii anunțând tempearaturi care pot ajunge până la 37…38 de grade în vestul țării.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, vineri, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul Transilvaniei, vestul şi sudul Oltenei şi sud-vestul Munteniei, temperaturile maxime vor atinge din nou 35….37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Atenționarea cod portocaliu de caniculă este valabilă și vineri pentru judeţele Arad, Satu Mare, Bihor, Timiş, Caraş-Severin, unde vor fi în continuare temperaturi maxime de 37…38 de grade, iar disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat.

Pentru ziua de sâmbătă, meteorologii au anunțat că în Maramureş, Crişana, Banat, Oltenia, vestul Transilvaniei şi în sudul Munteniei, vremea se va menţine caniculară, cu temperaturi maxime ce vor atinge frecvent 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Totodată, ANM menține avertizarea cod portocaliu de caniculă și pentru ziua de sâmbătă, în judeţele Arad, Satu Mare, Bihor, Timiş, Caraş-Severin.

În aceste județe vor fi temperaturi maxime în jurul valorii de 37 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Duminică, vremea va fi în continuare caniculară în vestul, sudul şi local în centrul ţării, unde se vor înregistra temperaturi maxime de 35….37 de grade, fiind emisă și o atenționare cod galben de caniculă.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, în Câmpia Română şi Câmpia de Vest şi izolat în rest.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.