Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea la Crăciun și Revelion

prognoza-meteo-vremea-2Intervalul următoarelor două săptămâni (21 decembrie 2015 – 3 ianuarie 2016) va fi caracterizat, în general, de o vreme frumoasă, cu valori termice diurne ce se vor situa peste mediile multianuale ale perioadei, în timp ce precipitaţiile sub formă de ninsoare slabă vor fi prezente în majoritatea zonelor spre finalul anului, precum şi în primele zile din 2016, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În Banat, în perioada 21-28 decembrie, vremea se va menţine mai caldă decât ar fi normal pentru ultima decadă a lunii decembrie, respectiv o medie regională de 5 – 9 grade ziua şi între unu şi 3 grade noaptea, cu valori chiar şi mai ridicate în data de 23 decembrie.

Pentru sfârşitul de an, dar şi în primele zile de ianuarie este estimată o răcire a vremii care va determina un regim termic mai apropiat de cel specific perioadei, fiind de aşteptat maxime de la două la 5 grade şi minime între -3 şi minus un grad Celsius, în medie.

Precipitaţii locale, slabe cantitativ vor fi posibile în jurul datei de 27 decembrie, iar probabilitatea de apariţie a acestora va creşte, din nou, după 1 ianuarie.

În Crişana, vremea se va menţine mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an în intervalul 21-28 decembrie, astfel că se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 4 – 8 grade şi minime de zero şi 3 grade, cu valori chiar mai ridicate în data de 23 decembrie.

O răcire a vremii este estimată a se produce după data de 29 decembrie, astfel că sfârşitul acestui an şi începutul de ianuarie vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic specific, cu maxime cuprinse între două şi 4 grade şi minime de la -4 la minus două grade, medie regională.

În perioada 26-27 decembrie vor fi posibile precipitaţii locale, slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariţie a acestora va creşte din nou după data de 1 ianuarie.

Estimările meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.