Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea la Crăciun și Revelion

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 19 decembrie 2016 – 1 ianuarie 2017.

În Banat, în intervalul de progoză, tendința temperaturii aerului va fi, în general, de creștere.

Valorile diurne vor fi apropiate de cele normale în această perioadă, exceptând prima zi când vor fi mai scăzute, iar cele nocturne se vor situa sub cele ce ar fi specifice sfârșitului de an.

În medie, pe regiune, în prima săptămână vor fi maxime cuprinse între 1 și 5 grade și minime de -5…-4 grade, iar în săptămâna a doua maximele se vor încadra între 4 și 6 grade, iar minimele între -4 și -2 grade.

Condițiile de precipitații vor fi reduse, probabilitatea de apariţie a acestora fiind în creștere pe parcursul celei de-a doua săptămâni, dar în special începând din 29 decembrie.

În Crișana, nopțile și diminețile vor fi reci în prima parte a intervalului, când valorile termice nocturne nu vor avea variații semnificative.

Valorile diurne, în creștere în cea mai mare parte a timpului, vor fi apropiate de cele specifice perioadei, cu excepția primei zile când vor fi ușor mai coborâte. Media temperaturilor maxime va fi între 1 și 4 grade în prima săptămână și între 3 și 5 grade, în ce-a de a doua.

Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între -7 și -5 grade pe parcursul primei săptămâni, apoi între -5 și -3 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creștere începând din 27 decembrie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.