Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele trei luni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru lunile iulie, august și septembrie.

Conform meteorologilor, în cele trei luni nu vor fi ploi decât reduse cantitativ, în timp ce temperaturile se vor menţine ridicate.

Iulie

Temperaturile medii lunare se vor situa peste normalul climatologic în cea mai mare parte a țării, abaterile termice cele mai mari fiind posibile în special în zonele sud-estice, sudice și vestice.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi deficitare în aproape toată țara.

August

Regimul termic se va situa în limite apropiate de mediile multianuale în regiunile nordice și centrale, iar în restul teritoriului vor fi valori termice peste norme.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi sub mediile climatologice în cea mai mare parte a teritoriului, cele mai scăzute valori fiind posibile local în sud-estul și sudul țării.

Septembrie

Temperatura aerului va avea valori medii peste normalul climatologic în sudul și  estul țării și local în celelalte regiuni.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi în general apropiate de mediile climatologice în regiunile centrale și nordice și deficitare în restul teritoriului.

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.