Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele trei luni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru lunile mai, iunie şi iulie.

Conform meteorologilor, în luna mai, temperatura aerului va fi apropiată de normalul climatologic în sud-est și local în sudul și vestul țării, iar în celelalte regiuni va avea valori sub mediile multianuale ale perioadei.

Cantitățile lunare de precipitatii vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice și pe arii restrânse cele sudice și estice, unde se vor situa în apropierea mediilor multianuale.

Pentru luna iunie, prognoza indică o temperatură a aerului cu valori apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile lunare de precipitații se vor situa sub normele multianuale local în sudul, sud-estul și estul teritoriului, iar în regiunile centrale și nordice sunt posibile cantități peste aceste norme.

În luna iulie, temperatura aerului se va situa peste media climatologică a lunii în sud-estul țării și local în sud, iar în celelalte regiuni va avea valori apropiate de normal.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi apropiate de normal, local, în regiunile centrale și vestice ale țării, iar în restul teritoriului vor fi deficitare.

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.