Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea de Paşti şi de 1 Mai

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză meteo pentru următoarele trei luni, care prevede estimările meteorologice pentru zilele de Paşti, minivacanţa de 1 Mai, precum şi prima lună de vară.

Aprilie

Vremea va fi ceva mai răcoroasă în sud şi sud-est, unde valorile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, respectiv maxime diurne mai mic de ecartul normal de 11 grade Celsius şi 21 de grade la scara întregii ţări.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi excedentare în centrul și nordul țării și local în restul teritoriului.

Mai

Temperatura aerului va fi apropiată de normalul climatologic în sud-est și local în sudul și vestul țării, iar în celelalte regiuni va avea valori sub mediile multianuale ale perioadei.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice și sudice, unde se vor situa, în general, în apropierea mediilor multianuale.

Iunie

Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a țării, respectiv de 21-29 de grade Celsius.

Cantitățile lunare de precipitații se vor situa sub normele multianuale în sudul, sud-estul și estul teritoriului, iar în regiunile centrale și nordice sunt posibile, local, cantități peste aceste norme.

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Este estimată distribuia temperaturilor medii lunare, precum și distribuia cantităilor lunare de precipitaii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

foto

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.