Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în acest sfârșit de săptămână

Vremea va fi închisă şi ploioasă la nivelul întregii ţări, în acest sfârşit de săptămână, însă temperaturile se vor încadra în normele perioadei, a precizat, vineri, meteorologul de serviciul al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

„În acest week-end vremea se va menţine, în general, închisă, iar din punct de vedere termic vor fi temperaturi apropiate de cele normale la această dată. Să nu uităm că suntem la sfârşitul celei de-a doua decade a lunii noiembrie. Este ultima lună de toamnă, deci nu e nimic surprinzător că este această vreme“, a spus specialistul ANM.

Potrivit sursei citate, sâmbătă, în ţară, vor fi maxime cuprinse între 5 şi 13 grade, iar minimele nopţii de sâmbătă spre duminică se vor încadra între zero şi 10 grade.

În jumătatea sudică a ţării va ploua pe arii extinse, iar local, mai ales în Muntenia şi Dobrogea, cantităţile de apă vor depăşi 10-15 litri pe metru pătrat.

De asemenea, la munte vor predomina ploile şi numai în partea înaltă vor fi lapoviţă şi ninsori.

Specialistul ANM a menţionat, totodată, că duminică se vor înregistra temperaturi comparabile cu cele de sâmbătă, în sensul că maximele se vor situa la nivelul ţării între 4 şi 12 grade, iar minimele în scădere uşoară, între -2 şi 5-6 grade, pe Litoral.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.