Ziarul electronic al arădenilor

Cum se falsificau probe la Serviciul de Medicină Legală Arad

Un avocat și fratele său, angajat la Serviciul de Medicină Legală Arad, sunt acuzați că au falsificat, de-a lungul timpului, mai multe probe biologice pentru şoferi care au condus sub influenţa alcoolului şi care astfel ar fi reuşit să scape de urmările penale.

Avocatul Adelin George Vlai, acuzat de trafic de influență, a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii DNA Timişoara, pentru fapte de corupţie, după ce în urma unor percheziţii care au avut loc miercuri la locuinţa şi la cabinetul acestuia a fost găsită suma de 2.000 de euro, bani primiţi de către avocat de la un denunţător.

Avocatul, împreună cu fratele său, Florin Gabriel Vlai, angajat al Serviciului de Medicină Legală Arad, au falsificat mai multe probe biologice ale unor şoferi care ar fi condus sub influenţa alcoolului.

Florin Gabriel Vlai este cercetat pentru fals intelectual și uz de fals.

Potrivit procurorilor DNA din Timişoara, avocatul și fratele său au falsificat mai multe probe biologice ale unor şoferi care ar fi condus sub influenţa alcoolului.

Avocatul Adelin George Vlai urmează să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

„În cursul lunilor aprilie și iunie 2017, inculpatul Vlai Adelin George a pretins și primit de la trei persoane cercetate pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sumele de 14.500 lei (9.000 lei și 5.500 lei) și 2.300 euro. Banii respectivi au fost primiți de inculpat pentru a-și folosi influența reală ce o avea asupra fratelui său, Vlai Florin Gabriel, pentru ca acesta din urmă, chimist în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Arad, să emită buletine de analiză toxicologică favorabile persoanelor respective. Concret, suspectul Vlai Florin Gabriel a menționat în documentele respective valori ale alcoolemiei situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, aspect care ar fi atras răspunderea persoanelor respective doar din punct de vedere contravențional.  În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane“, se precizează într-un comunicat de presă remis de DNA.

În urma percheziţiilor la locuinţa şi la cabinetul avocatului, procurorii au găsit suma de 2.000 de euro, bani însemnaţi şi primiţi de acesta de la un denunţător.

Fratele acestuia, angajat al SML Arad, este cercetat în stare de libertate pentru fals.

Procurorii DNA, împreună cu jandarmi şi poliţişti din Timişoara, au făcut patru percheziţii în judeţul Arad, la locuinţele a doi fraţi, unul avocat şi celălalt angajat al SML Arad, precum şi la biroul avocatului şi la Serviciul de Medicină Legală, într-un dosar de corupţie.

Cei doi au fost suspectaţi că ar fi falsificat, de-a lungul timpului, mai multe probe biologice pentru şoferi care ar fi condus sub influenţa alcoolului şi care astfel ar fi reuşit să scape de urmările penale.

CITITI SI: Percheziţii la Serviciul de Medicină Legală din Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.