Ziarul electronic al arădenilor

Cum să cumpăraţi cele mai bune anvelope moto (P)

anvelope motoAnvelopelele moto oferă cele mai bune performanţe în primii ani după producţie, însă ele trebuie schimbate la câţiva ani, chiar dacă nu sunt rulate foarte mult.

De asemenea, specialiştii recomandă efectuarea inspecţiei periodice a anvelopelor moto deoarece, în orice moment, pot să apară tăieturi sau găuri care neobservate la timp duc la explozia cauciucului.

Când doriţi să cumpăraţi anvelope moto trebuie să ştiţi că informaţia cea mai importantă este scrisă cu litere mari şi reprezintă notaţia metrică. Pe lângă acest tip de notaţie se mai folosesc şi notaţia alfanumerică şi notaţia în inch.

Notatia metrică: 110/80 R19

110 reprezintă lăţimea anvelopei în mm

80 reprezintă înălţimea anvelopei exprimat ca procent din lăţimea acesteia

R reprezintă tipul construcţiei – în acest caz Radial

19 este diametrul anvelopei, masurat în inch

Notaţia alfanumerică – o notaţie de acesti tip, spre exemplu MH90 17 este echivalentul dimensiunii metrice 80/90 17.

M înseamnă ca tipul anvelopei este pentru motociclete

H este codul anvelopei ce dă echivaneltul dimensiunii metrice 80/90

17 reprezintă diametrul anvelopei, masurat în inch

Notatia in inch – pe unele anvelope dimensiunea este exprimată în inch. În aceste cazuri este specificată numai lăţimea anvelopei.

Pe lângă dimensiunea anvelopei moto se specifică şi indicele de sarcină şi indicele de viteză. Aceşti indici sunt foarte importanţi şi indică sarcină şi viteză maximă admisă pentru respectiva anvelopa.

Perioada de valabilitate a anvelopei moto diferă în funcţie de producător şi model. Depozitate în condiţii optime, anvelopele moto îşi păstrează caracteristicile chiar şi 5-6 ani, însă specialiştii nu recomandă achiziţionarea unei anvelope mai vechi de 3 ani.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.