Ziarul electronic al arădenilor

Cum pot fi recuperați banii achitați în plus la taxe şi impozite

Arădenii care au achitat, la începutul anului, taxele și impozitele majorate își pot recupera banii sau pot opta pentru compensarea cu debitele pentru anul 2019.

Direcţia Venituri din cadrul Primăriei Municipiului Arad anunţă contribuabilii că în cazul în care au achitat în plus la plata taxelor şi impozitelor locale aferente anului în curs, pot solicita restituirea sumelor respective sau pot opta pentru compensarea  (care se va efectua din oficiu) cu debitele pentru anul 2019.

„În cazul în care se optează pentru restituire, aceasta se realizează numai la solicitarea contribuabilului prin completarea unei cereri tip de restituire, însoţită de cartea de identitate“, a informat Primăria Arad.

Cererea de restituire poate fi obţinută de la sediul  Direcţie Venituri – Serviciul Trezorerie, din str. Mucius Scaevola, nr. 9-11 sau poate fi descarcată online accesând  adresa http://www.primariaarad.ro/modules/Formulare/tipizate/pdf329.pdf.

După completare, cererea tip de restituire va putea fi depusă la sediul Direcţiei Venituri, expediată prin corespondenţă scrisă la aceeaşi adresă sau poate fi trimisă online la adresa de email dvptrezorerie@primariaarad.ro.

Informaţii suplimentare se pot obţine direct la sediul Direcţie Venituri – Serviciul Trezorerie sau telefonic la numerele: 0257-283.312, int. 107 (Serviciul Trezorerie) sau 0731.630.041.

Decizia de majorare a unor taxe și impozite locale din municipiul Arad, hotărâtă într-o ședință a Consiliului Local Municipal, a fost anulată printr-un nou proiect de hotărâre care a fost supus votului consilierilor municipali, în ședința CLM din 17 ianuarie.

Proiectul de hotărâre privind modificarea hotărârii de Consiliu Local Municipiului de la sfârșitul anului trecut privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2018 a fost votat, miercuri, în unanimitate de consilierii locali municipali reuniţi în şedinţă ordinară.

În aceste condiţii, arădenii vor plăti în 2018 taxe şi impozite locale la nivelul anului 2015.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.