Ziarul electronic al arădenilor

Cum își va începe Falcă noul mandat de primar

ghe falcaPrimarul Aradului, Gheorghe Falcă, a făcut publice câteva dintre primele sale acțiuni din noul mandat și a anunțat că va monitoriza programul electoral propus de PSD.

Falcă a spus, luni, că PNL Arad și-a îndeplinit obiectivul la aceste alegeri, obținând jumătate dintre mandatele de consilieri locali. Totodată, primarul a acuzat adversarii săi politici că au „atacat“ proiectele municipalității.

„În toată campania nu am promis decât ceea ce s-a votat în Consiliul Local Municipal. De aceea, mi s-a părut absurd să ataci cel mai mare proiect al Aradului, cel privind regenerarea urbană. Mi s-a părut absurd să ataci proiectele care sunt deja depuse pentru obţinerea finanţării de fonduri europene. Mi s-a părut absurd să vorbeşti negativ de construcţia unei baze sportive cum este stadionul «Francisc Neumann». În următoarele 6 luni o să am ocazia să prezint acest proiect de regenerare urbană în fiecare cvartal de blocuri. O să încerc să pun panouri să vadă cetăţenii cum va arăta cvartalul şi, evident, acolo, pe panou, voi spune cine a votat şi cine nu a votat“, a declarat Gheorghe Falcă.

Primarul a mai afirmat că vrea să aibă libertatea de a-și prezenta proiectele.

„La întâlnirile cu cetăţenii o să duc şi o să prezint proziţiile publice ale contracandidaţilor mei şi au unor ziarişti, care şi-au pus pe profilul de pe unele reţele de socializare sloganurile de campanie ale unor contracandidaţi ai mei, cum ar fi «9 ne pasă». Le pasă aşa de mult cum le-a păsat şi consilierilor care nu au votat aceste proiecte. Este un moment al libertăţii mele. Până acum, toţi aţi avut libertatea să daţi cu pietre în mine, eu nu o să dau cu pietre în alţii, dar vreau să am libertatea să arat lucrurile exacte. Vă garantez că oraşul este al arădenilor, nu a familiei Cristea, nici a domnului Fifor. Bulumac, credeţi-mă că nu contează“, a mai declarat Falcă.

Acesta a anunțat că va monitoriza toate propunerile făcute de PSD în campania electorală.

„De aici încolo, o să monitorizăm programul pe care l-au propus dânşii. Vă rog să vă uitaţi la programul PSD, care, din listă, are jumătate din lucruri care nu pot fi realizate, pentru că încalcă legea, iar cealaltă jumătate din propuneri sunt aprobate în Consiliul Local deja şi nu au fost votate de consilierii PSD. Pentru că vor urma faze diferite ale acestor proiecte, abia aşteptăm să vedem cum vor vota când vor intra, din nou, în dezbateri.

PSD şi un număr mare de partide au făcut campanii împotriva lui Falcă, e adevărat şi cu unii ziarişti şi cu unii oameni din societatea civilă şi cu unii oameni care sunt ţepari în economia locală şi unii oameni care şi-au falimentat firmele. Toţi aceşti oameni au luptat împotriva lui Falcă uitând de fapt că politica se face cu sprijinul CLM“, a spus primarul Aradului.

Gheorghe Falcă a obținut la alegerile locale de duminică al patrulea mandat de primar al municipiului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.