Ziarul electronic al arădenilor

Cum a încercat să iasă din țară un tânăr căutat de polițiști

Un tânăr, pe numele căruia a fost emis un mandat de arestare, a fost reținut de polițiștii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota, când încerca să iasă din țară, folosindu-se de identitatea fratelui său.

Tânărul s-a prezentat la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor, iar la control a declarat că se numeste Ionuţ M., are 28 de ani și este domiciliat pe raza județului Vâlcea.

„Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că identitatea declarată nu este cea reală, motiv pentru care bărbatul a fost dus la sediul instituției pentru cercetări. Astfel  s-a stabilit că cel în cauză se numește Alin M., în vârstă de 27 de ani, domiciliat pe raza județului Giurgiu, iar pe numele său era emis, de către autoritățile române, un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere“, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Tânărul a declarat că identitatea declarată inițial este a fratelui său şi a recurs la această metodă pentru că ştia că este urmărit de poliţie, pentru săvărşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei.

Poliţiştii de frontieră l-au reținut pe Alin M. şi au întocmit pe numele acestuia actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea, iar la finalizarea cercetărilor a fost predat unei echipe operative din cadrul I.P.J. Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.