Ziarul electronic al arădenilor

Cum explică Falcă renunțarea la majorarea impozitelor

Decizia de majorare a unor taxe și impozite locale din municipiul Arad, hotărâtă într-o ședință a Consiliului Local Municipal, a fost anulată printr-un nou proiect de hotărâre care a fost supus votului consilierilor municipali, în ședința CLM de miercuri.

Proiectul de hotărâre privind modificarea hotărârii de Consiliu Local Municipiului de la sfârșitul anului trecut privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2018 a fost votat, miercuri, în unanimitate de consilierii locali municipali reuniţi în şedinţă ordinară.

În aceste condiţii, arădenii vor plăti în 2018 taxe şi impozite locale la nivelul anului 2015.

„În ţară din 104 municipii, 61 au ridicat taxele şi impozitele. În momentul în care am lucrat la buget, am constatat că venitul în urma majorării impozitelor este de 800.000 de euro.  Mai mult decât atât, cei de la BERD ne-au returnat anul acesta 8 milioane de lei, exact dublu decât am fi luat de la populaţie. Atunci am luat decizia de a renunţa la această creştere, de a comunica în mod corect cu cetăţenii, pentru că eu în calitatea mea de primar am nevoie ei pentru implementarea unor proiecte care nu au trecut în Consiliu”, a explicat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, decizia de anulare a majorării impozitului pe proprietate cu 25%, respectiv a celui pe teren cu5%.

Conform datelor prezentate de Primărie, până acum, 7.847 de arădeni şi-au plătit impozitele pe proprietate, la bugetul local fiind încasată suma de 2.562.000lei.

Pentru a primi reducerea de 5%, 3.768 de contribuabili au achitat integral impozitele aferente anului 2018.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.