Ziarul electronic al arădenilor

„Cu viața mea apăr viața“. Lista câștigătorilor

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș“ al Județului Arad în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Arad a organizat etapa județeană a concursului „Cu viața mea apăr viața“, competiție dedicată elevilor școlilor gimnaziale și liceelor.

Competiția este structurată pe aceste două categorii, gimnaziu și liceu, cuprinde o probă teoretică și una practică, ambele cu teme specifice protecției civile.

Concursul s-a desfășurat la Moneasa, timp de trei zile la competiție înscriindu-se un număr record de unități de învățământ, zece licee și doisprezece școli generale.

Obiectivele concursului sunt: cunoaşterea actelor normative care reglementează activitatea de protecţie civilă în România: definirea locului şi rolului şi atribuţiilor protecţiei civile, consolidarea cunoştinţelor despre dezastrele naturale şi tehnologice produse pe teritoriul României şi a măsurilor de prevenire, protecţie şi intervenţie în situaţii de urgenţă, avertizarea şi alarmarea în caz de dezastru; folosirea apelului de urgenţă 112, cunoaşterea mijloacelor de protecţie individuală şi colectivă, cunoaşterea organizării şi funcţionării serviciilor de urgenţă, cunoaşterea şi aplicarea regulilor de comportare în cazul descoperirii muniţiei rămasă neexplodată, însuşirea cunoştinţelor teoretice de bază privind acordarea primului ajutor.

Probele practice urmăresc; formarea deprinderilor pentru acordarea primului ajutor, conştientizarea importanţei voluntariatului în cadrul acţiunilor de intervenţie, cunoaşterea modului de folosire a mijloacelor de protecţie individuală, cunoaşterea măsurilor de protecţie, comportare şi intervenţie adecvate factorilor de risc generatori de situaţii de urgenţă.

Toți cei peste două sute de participanți au câștigat dar pentru ca este un concurs, comisia a stabilit:

Categoria „Gimnaziu“

Locul I – Liceul Teoretic Pâncota

Locul II – Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” Arad

Locul III – Liceul „Ioan Buteanu” Gurahonț

Categoria „Liceu“

Locul I – Liceul Teoretic Pâncota

Locul II – Colegiul Național de Informatică Arad

Locul III – Liceul Tehnologic „Ștefan Hell” Sântana.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ISU Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.