Ziarul electronic al arădenilor

Cu cât au cumpărat nemții teren arabil la Șimand

terenFirma Grossmann Land, controlată de investitorul german Peter Grossmann, a semnat un accord, la sfârşitul lunii aprilie, pentru a cumpăra un lot de 110 hectare de teren arabil în județul Arad, de la un grup de investitori italieni care operau local prin intermediul firmei Monfenera din Timiş.

Terenurile sunt în localitatea Şimand, din imediata apropiere a graniţei cu Ungaria, valoarea medie plătită pentru fiecare hectar fiind de 9.400 euro.

Reprezentanţii Grossmann Land nu au dorit să facă niciun comentariu pe marginea acestei tranzacţii.

Preţul lotului de 110 hectare de teren arabil din Şimand este cu 44% mai mare decât cotaţia medie a altor 3,36 hectare în loturi mici pe care firma Grossmann Land le-a achiziţionat în martie.

Cotaţia medie plătită de investitori în martie în Arad pentru loturi de câteva hectare de teren arabil a fost de 4.600 euro/hectar, cu 15% peste media pieţei la nivel naţional.

Judeţele Timiş şi Arad, cele mai importante din regiunea Banatului, s-au aflat pe lista scurtă a investitorilor străini în agricultură încă de acum un deceniu pe fondul apropierii geografice faţă de reţeaua de infrastructură din Europa Centrală şi de Vest.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.