Ziarul electronic al arădenilor

CTP Arad schimbă autobuzele vechi cu altele „la mâna a doua“

Compania de Transport Public Arad va schimba autobuzele vechi din parcul auto propriu cu unele cumpărate „la mâna a doua“, a anunțat Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean.

În cadrul unei conferinţe de presă organizată joi, Sergiu Bîlcea a prezentat câteva dintre planurile Companiei de Transport Public, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Arad.

Conform celor afirmate de vicepreședintele CJ Arad, anul trecut 1,7 milioane de călători au fost transportaţi în judeţ cu cele 129 de autobuze ale Companiei de Transport Public.

Bîlcea a mai anunțat că CTP va cumpăra, anul acesta, zece autobuze, la mâna a doua, dorindu-se astfel schimbarea celor mai vechi autobuze din parcul auto, unele de peste 20 de ani.

„Parcul de maşini al CTP este vechi, ne dorim să facem achiziţii noi şi să acoperim şi rutele care deservesc zonele mai puţin rentabile pentru firmele de transport. Compania de Transport Public trebuie să îşi asume acest serviciu. Avem probleme în nordul judeţului, există zone care au nevoie de transport public, iar Consiliul Judeţean va continua să menţină în viaţă aceste rute, chiar dacă nu sunt rentabile”, a precizat Sergiu Bîlcea.

Referindu-se la confortul călătorilor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean a spus că este nevoie de „o investiţie masivă în Compania de Transport Public, dar parcul auto nu poate fi schimbat peste noapte, iar investiţiile sunt îngreunate şi de bugetul nesatisfăcător“.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.