Ziarul electronic al arădenilor

Cristian Drăgan: „Percerperea comisioanelor la licitații este obișnuită”

cristian-draganFostul administrator public al județului Arad Cristian Drăgan, denunțătorul și martorul principal al DNA în cazul de corupție al șefului suspendat al Consiliului Județean, Nicolae Ioțcu, a afirmat, miercuri, la proces, că „există o cutumă privind încasarea de comisioane la licitații publice”.

La Tribunalul Timiș a avut loc, miercuri, un nou termen în procesul în care Nicolae Ioțcu, președintele suspendat al Consiliului Județean (CJ) Arad, este acuzat de fapte de corupție, în fața instanței fiind prezent, pentru prima dată, denunțătorul Cristian Drăgan, fost administrator public al județului Arad.

Conform Mediafax, procesul a durat șapte ore, fiind audiați inculpatul Alin Mircea Pătrașcu, reprezentantul firmei care a oferit bani pentru câștigarea unei licitații, și Cristian Drăgan, în calitate de martor.

În fața instanței, Cristian Drăgan și-a menținut toate declarațiile date în cursul urmăririi penale, răspunzând însă la întrebările avocaților celorlalți inculpați.

Cu această ocazie, Drăgan a făcut o declarație prin care a arătat că perceperea de comisioane la licitațiile publice ”este obișnuită”.

„Există o cutumă în administrația publică privind acordarea de comisioane la licitațiile publice”, a spus Drăgan, citat de Mediafax.

El a adăugat, totuși, că Ioțcu nu a pretins niciodată bani, spunând doar că șeful de atunci al CJ Arad avea suspiciuni în privința lui Nedelciu.

Conform martorului, Ioțcu avea suspiciunea că Adrian Nedelciu a primit bani de la firma Medicare Technics și nu a spus asta nimănui, „pentru a nu împărți suma”.

Referitor la motivele denunțului, Drăgan a spus că a mers la DNA din proprie inițiativă, pentru că nu a dorit să mai fie „părtaș la faptele ilegale comise de alții” și pentru că s-a simțit nedreptățit când a fost pus în situația să plătească o amendă.

În timpul audierii, a ieșit la iveală faptul că și Drăgan era în atenția DNA, încă din 2014, când colegul său de la CJ Arad, Adrian Nedelciu, a mers acasă la el pentru a-l înregistra audio, la cererea procurorilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.