Ziarul electronic al arădenilor

Cristian Drăgan: “Nu vreau să fac declaraţii”

dragan-iotcuCristian Drăgan, administratorul public al judeţului Arad, cel care ar fi intermediat mita către Nicolae Ioţcu, a fost audiat în calitate de martor în acest dosar, iar până acum nu i s-a adus la cunoştinţă vreo învinuire.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru Mediafax că administratorul județului Arad, Cristian Drăgan, ar fi persoana care ar fi intermediat mita către Nicolae Ioţcu şi i-ar fi înmânat acestuia plicul cu bani.

Conform Biroului de presă al Consiliului Judeţean Arad, Cristian Drăgan se află, începând de luni, în concediu de odihnă, timp de două săptămâni.

Acesta este plecat din judeţul Arad şi le-a spus jurnaliştilor că nu doreşte să facă declaraţii.

Drăgan a menționat, totuși, că a fost audiat în acest caz în calitate de martor și că până acum nu i s-a adus la cunoștință că ar fi acuzat de ceva de procurori.

În condiţiile în care Nicolae Ioţcu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Arad, au fost preluate, luni, de Adrian Ţolea (PNL), unul dintre vicepreşedinţi, până când prefectul va emite ordinul de constatare a suspendării din funcție a lui Ioțcu.

Adrian Ţolea a declarat, luni că a preluat atribuțiile în baza unei dispoziții din luna martie a lui Ioțcu. Conform dispoziției, atribuțiile sunt preluate de Adrian Țolea în perioada absenței președintelui din instituție.

“Dispoziția are caracter permanent, dar în momentul în care prefectul va emite ordinul de constatare a suspendării președintelui ca urmare a arestării, intrăm sub incidența unui articol de lege care ne obligă să convocăm o ședință a Consiliului Județean, în care unul dintre cei doi vicepreședinți va fi ales președinte interimar cu votul secret al majorității consilierilor”, a precizat Țolea.

Acesta a mai adăugat că după ce unul dintre vicepreședinți va prelua șefia CJ, consilierii vor alege un alt vicepreședinte.

Instituţia Prefectului Judeţului Arad așteaptă comunicarea instanței care a decis arestarea preventivă a lui Ioțcu, înainte de emiterea ordinului de suspendare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a fost prins în flagrant când primea 10.000 de euro mită de la un om de afaceri pentru un contract la Spitalul Județean de Urgență Arad.

CITITI SI:

VEZI cum plănuia Ioţcu să câştige din bani publici

Ioţcu a primit o tranșă din mită într-o cutie de whisky

Nicolae Ioțcu a fost arestat. El se consideră nevinovat

Cristian Drăgan l-a „trădat” la DNA pe Nicolae Ioţcu

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.