Ziarul electronic al arădenilor

Crescătorii de animale din județul Arad pot alerta polițiștii prin intermediul WhatsApp

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Arad a fost înființat un grup online (WhatsApp) dedicat crescătorilor de animale de pe raza județului Arad, cu scopul de a optimiza schimbul de informații dintre Poliție – comunitate și de a realiza în mod operativ și eficient activități informativ – preventive.

Este important ca proprietarii de animale să semnaleze și să furnizeze de îndată organelor de poliție competente date și informații cu privire la fenomenul infracțional referitor la furtul de animale, ajutând în acest fel la eradicarea fenomenului.

De asemenea, aceștia au posibilitatea de a alerta organele de poliție privind apariția unor noi cazuri de pestă porcină africană (PPA), gripă aviară și a altor boli cu risc epidemic foarte ridicat, facilitând astfel descoperirea timpurie a animalelor bolnave și acționarea rapidă împreună cu instituțiile abilitate, spre o mai bună gestionare a crizei.

În vederea accesării acestui grup, crescătorii de animale sunt rugați să apeleze numărul de telefon 0257/206.862, de la nivelul Compartimentului de Analiză și Prevenire al Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, persoană de contact – inspector de poliție Arădan Constantin.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.