Ziarul electronic al arădenilor

Credit de 50,95 milioane lei pentru CJ Arad

Banca Comercială Română a câştigat licitaţia deschisă de Consiliul Judeţean Arad pentru trei credite de investiţii, acordate pe o perioadă de 10 ani, pentru dezvoltarea mai multor proiecte de interes judeţean, informează BCR.

Două dintre împrumuturi, în valoare de 37,6 milioane lei, vizează creditarea unor obiective care beneficiază de finanţare nerambursabilă de la UE.

„Acordarea acestei finanţări pe termen lung în urma câştigării procesului competitiv organizat de Consiliul  Judeţean Arad se înscrie în strategia Băncii Comerciale Române de a susţine dezvoltarea infrastructurii sociale şi de transport, precum şi absorbţia fondurilor europene având ca efect creşterea calităţii vieţii“, a declarat Ioana Gheorghiade, Director Sector Public şi Finanţarea Infrastructurii BCR.

Între proiectele care urmează să fie implementate se numără un sistem integrat de gestionare a deşeurilor la nivelul judeţului Arad, reabilitarea unor drumuri judeţene, reabilitarea şi modernizarea ambulatoriului integrat din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, dar şi dezvoltarea şi dotarea cu aparatură de specialitate.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, cu active de 14,4 miliarde euro.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.