Ziarul electronic al arădenilor

„Creatie și penitență”, în Penitenciarul Arad

În perioada mai – iulie 2017, în Penitenciarul Arad s-a desfăşurat concursul de poezii şi epigrame „Creaţie şi penitenţă”, ediţia a IX-a, coordonat de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Scopul acestui concurs a fost încurajarea implicării persoanelor private de libertate în domeniul creaţiei literare şi artistice, în activităţi care să faciliteze dezvoltarea personală prin incursiunea în lumea interioară și reflecția asupra sinelui.

În cadrul celor două secţiuni (poezie şi epigrame) s-au înscris 11 persoane, fiecare având posibilitatea de a participa cu maxim 3 lucrări/secţiune.

În urma evaluării lucrărilor la nivel local, au fost selecţionate 6 poezii şi o epigramă, care vor intra în etapa naţională a concursului, organizată la Bucureşti.

La finalul concursului derulat, Daniel Ioan Ţole, nominalizat la Gala premiilor Arq, secțiunea cel mai popular scriitor arădean, a apreciat efortul şi interesul manifestate în elaborarea creaţiilor personale și a premiat fiecare participant cu câte 3 cărţi de proză şi poezie.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Penitenciarul Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.