Ziarul electronic al arădenilor

Cozi pe mai mulţi kilometri la vama Nădlac II, pe sensul de ieşire din ţară

O coloană de maşini care se întinde pe mai mulţi kilometri s-a format, sâmbătă, la vama Nădlac II, pe sensul de ieşire din ţară, unde se aşteaptă patru ore pentru control, pentru că mulţi români se întorc la muncă în străinătate după concediu.

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a traficului la graniţă, dezvoltată de Poliţia de Frontieră, timpii de aşteptare la vama Nădlac II, din judeţul Arad, au crescut, sâmbătă, la 240 de minute, pe sensul de ieşire din ţară. Astfel, s-a format o coloană de maşini care se întinde pe mai mulţi kilometri.

De asemenea, şi la vama Nădlac I, şoferii de maşini aşteaptă 60 de minute pentru a li se verifica documentele, iar la vama Turnu – 50 de minute.

Conform reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră Arad, la vama Nădlac II, pe sensul de ieşire din ţară sunt deschise şapte artere, la Nădlac I se lucrează pe cinci artere, iar la Turnu sunt două.

Principalul motiv pentru care vămile din vestul ţării au devenit aglomerate, în acest sfârşit de săptămână, este faptul că mulţi români se întorc la muncă în străinătate după concediul petrecut în România, în luna august.

„În ultimele 24 de ore, peste 7.750 de autovehicule şi peste 34.000 de persoane au tranzitat vama Nădlac II, vorbim strict pe sensul de ieşire din ţară. Poliţia de Frontieră recomandă verificarea timpilor de aşteptare pe aplicaţia online, de pe site-ul poliţiei de frontieră, şi folosirea punctelor alternative de trecere în zonă, pentru a evita aglomeraţia”, a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip Matei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.