Ziarul electronic al arădenilor

COVID-19. Autoritățile vor intensifica controalele în mijloacele de transport în comun din Arad

Având în vedere contextul actual privind creșterea numărului de cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2 și a observării tendinței crescute a populației precum și a firmelor de transport persoane de a minimaliza importanța utilizării măștii de protecție sanitară, în mijloacele de transport în comun, tendință constatată în cadrul controalelor efectuate cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Poliției Locale Arad și ai Jandarmeriei Arad, aducem la cunoștința publicului larg cât și transportatorilor de persoane, următoarele:

– în conformitate cu HOTĂRÂREA  nr. 53 din 05.08.2021 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Anexa la HCNSU nr. 53 din 5 august 2021 în care sunt măsurile de prevenire și control a infecțiilor propuse a se aplica pe durata stării de alertă, la art. 5, ,, Se propune menținerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă, sau în alte zone cu potențial de aglomerare stabilite prin hotărâre a comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani”.

În perioada următoare se vor intensifica controalele în mijloacele de transport în comun, precum și în mijloacele de transport persoane, care transportă muncitori în zonele industriale ale municipiului Arad și a orașelor Chișineu Criș și Ineu, împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Jandarmeriei Arad și Poliției Locale Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Direcția de Sănătate Publică Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.