Ziarul electronic al arădenilor

COVID-19. Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție

În ziua de 23 octombrie, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii arădeni, împreună cu polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun.

Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Au fost verificate 182 societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement precum și 10 mijloace de transport în comun.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 140 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 30.000 de lei, dintre care 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.000 de lei, de polițiștii locali.

Toate sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție.

Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

​Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.